Vertaald uit het Engels

Bestaansonzekerheid en basisinkomen Een basisinkomen biedt ruimte voor individuele autonomie. Het geeft nieuwe mogelijkheden om slechte banen en slechte werkgevers te weigeren. Een basisinkomen is een nieuwe belofte van hoop en welvaart.
Elf minuutjes om het basisinkomen te verdedigen “Wat? Denk je dat de overheid iedereen gewoon geld moet geven?! Of ze er voor gewerkt hebben of niet? Of ze het geld nodig hebben of niet?” Timothy Roscoe Carter geeft elf argumenten om te vertellen dat dat een goed idee is.
Het fenomeen flutbanen Heb je ooit het gevoel gehad dat je baan er eigenlijk niet zoveel toe doet? Dat de wereld gewoon door zou draaien als je dat werk niet van 9 tot 5 zou doen? David Graeber onderzocht het fenomeen flutbanen. Iedereen die in loondienst werkt zou dit goed moeten lezen …
Geschiedenis van het Basisinkomen Het onvoorwaardelijk basisinkomen heeft drie historische wortels: vanaf de 16e eeuw verschenen ideeën voor een minimuminkomen; in de 18e eeuw kwamen ideeën op voor een eenmalige schenking; de combinatie van beide concepten leidde in de 19e eeuw tot plannen voor een onvoorwaardelijk basisinkomen.
Historische tijdlijn van het idee van een basisinkomen Thomas Paine, Henry George, Edward Bellamy, Bertrand Russell, Milton Friedman, Erich Fromm, Martin Luther King, Richard Nixon, Jeremy Rifkin, Guy Standing en vele anderen wensten en wensen een basisinkomen …
Tien redenen om het basisinkomen te steunen David Jenkins geeft 10, nee 11, argumenten die pleiten voor de invoering van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBi).
Feminisme en het Onvoorwaardelijk Basisinkomen De Vrouwenpartij huldigt een merkwaardig standpunt over het basisinkomen. Hoe komt zij daaraan? John Danaher kijkt naar het OBi vanuit verschillende feministische visies en de daarbij behorende modellen van sociale zekerheid.
Latijns-Amerikaans Parlement wil een basisinkomen Het idee van een basisinkomen verspreidt zich ook in Latijns-Amerika. De Algemene Vergadering van het parlement van Latijns-Amerika nam een voorstel aan voor de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen in alle 23 staten.
Basisinkomen kan werkelijkheid worden voor alle Brazilianen Marina Pasetto Nóbrega doet suggesties om in drie stappen het voorwaardelijke Bolsa Família Programma in Santo Antonio do Pinhal, Brazilië, op te waarderen naar een onvoorwaardelijk basisinkomen.
De Dag van het Basisinkomen is een geweldig idee vooral als die gehouden wordt op 1 mei Scott SantensScott Santens laat zien dat de arbeidersbeweging een onvoorwaardelijk basisinkomen nodig heeft – niet alleen om te overleven, maar ook om op te bloeien.
De dynamiek rond het basisinkomen: wat gebeurde er in april 2016? Scott Santens publiceert maandelijks een update over de groei van de wereldwijde beweging voor het basisinkomen. Dit artikel is een samenvatting van de hoogtepunten van april 2016.
Het basisinkomen en de sociaal-democratie Lezing van Philippe van Parijs tijdens het 25-jarig jubileumcongres van de Vereniging Basisinkomen, Maastricht, 30 januari 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s