Vertaald uit het Duits

arbeitsloses-grundeinkommen

Voor nietsdoen heb je een plan nodig Doen wat je graag wilt doen en niet omdat het moet. Dat is één van de oudste en belangrijkste doelen van de mensheid. Wolf Lotter laat zien hoe we er hard aan werken om deze gedachte te verdringen en hoe we het vooruitgangsdividend ook op een andere manier kunnen uitbetalen, namelijk in de vorm van een basisinkomen dat zonder voorwaarden wordt verstrekt.
Basisinkomen opent nieuwe horizonten Voor sommigen zou er bijna niets veranderen. Voor anderen bijna alles. Een Aldi verkoopster, een bestseller-auteur, een ondernemer, een bijstandsgerechtigde, het hoofd van de Berlijnse vestiging van de Sociale Dienst en een software-ontwikkelaar vertellen Peter Laudenbach wat een basisinkomen voor hen zou betekenen.
In gesprek met Katja Kipping “40.000 euro per maand is genoeg” De leidster van die Linke, Katja Kipping, wil hoge salarissen tot honderd procent belasten, iedereen een basisinkomen garanderen dat voldoende is om in zijn of haar levensonderhoud te voorzien en het hippe volkje, dat op zoek is naar een duurzame en gezonde levensstijl, verleiden.
Het Onvoorwaardelijk Basisinkomen en de Juiste Prijs Marc Desaules stelt Rudolf Steiner’s pleidooi voor een juiste prijs tegenover het idee van een onvoorwaardelijk basisinkomen. Benediktus Hardorp laat zien dat het allerminst tegenpolen zijn.
Het Onvoorwaardelijk Basisinkomen – een verraad aan de werkende klasse? Het onvoorwaardelijk basisinkomen (OBi) zou werk zijn betekenis ontnemen, wordt wel eens gezegd. Sommigen zeggen zelfs dat het een onherstelbaar verraad aan de aspiraties van de werkenden is. Een reactie van Enno Schmidt.

Was fehlt, wenn alles da ist? Wat ontbreekt nog, als je alles al hebt? Waarom het basisinkomen wezenlijke vragen niet uit de weg gaat. Een provocerend essay van de initiatiefnemers van het Zwitserse referendum, dat plaats vond op 5 juni 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s