Vertaald uit het Frans

l-inconditionnel

Het basisinkomen: gisteren een utopie, vandaag revolutionair, morgen normaal? Een basisinkomen is een oud idee dat in aangepaste vorm terugkeert: garandeer iedere burger een inkomen. Utopisch? Stanislas Jourdan bespreekt de geschiedenis van het begrip, de economische en filosofische fundamenten en laat zien dat ideeën over het basisinkomen wereldwijd een heropleving doormaken.
Vaarwel aan de dubbele dienstbaarheid van baan en mannelijke bescherming Is een basisinkomen ook gunstig voor de emancipatie van vrouwen, vraagt Barbara Garbarczyk zich af in dit artikel dat zij schreef voor http://www.barricade.be en http://www.linconditionnel.info.
Hoe kan een basisinkomen gefinancierd worden? De schrijvers, Hugo Stéphan, Stanislas Jourdan en Jean-Éric Hyafil, presenteren in L’Inconditionnel mogelijke methoden voor financiering van het onvoorwaardelijk basisinkomen met de argumenten van de voorstanders.
Hoe hoog moet het basisinkomen zijn? De vraag naar de hoogte van het basisinkomen kan niet beantwoord worden zonder een filosofische onderbouwing te geven, schrijft Jean-Éric Hyafil in L’Inconditionnel, de eerste Franstalige krant geheel gewijd aan het basisinkomen.
Een onvoorwaardelijk basisinkomen om (vrij) te kunnen werken Het is tijd om individuen zelf te laten kiezen op welke manier zij willen bijdragen aan de samenleving, betoogt Mathieu Despont in L’Inconditionnel.
Taku Fundira, promotor van het basisinkomen in Zuid-Afrika Zuid-Afrika is rijk aan bodemschatten. Toch is een groot deel van de bevolking straatarm. De hoogste tijd voor een onvoorwaardelijk basisinkomen, vindt Taku Fundira van SPII.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s